Alumnes de QiSA guanyen el Metropolis FPLab

El curs 2021/22, l'Estíbaliz, el Roc, l'Arnau i la Paula  de la 1a promoció de Química i Salut Ambiental de l'institut Narcís Monturiol van rebre el premi com a GUANYADORS/ES el MetropolisFPLab amb el repte del Port de Barcelona i l’equip anomenat Waste Avengers.

MetròpolisFPLab és un projecte d’innovació oberta amb l’objectiu principal de potenciar les competències transversals en l’FP a través de projectes reals d’innovació. D’aquesta manera, es contribueix a augmentar la qualitat de l’ocupació dels estudiants d’FP i l’accés de les empreses al talent creatiu que existeix als centres.

El repte que calia resoldre era:

Quina eina o mètode podem dissenyar per a quantificar i relacionar els residus trobats a les voreres de la ciutat amb els que trobem al port i a les platges de Barcelona?

 https://youtu.be/uCdwuEFaMzg

A partir d’aquest repte tan engrescador de l’AGENDA2030 vam començar un cicle d'INNOVACIÓ on l'exploració del nostre voltant i la creativitat hi té molta importància. Ha estat un procés de molta feina i il·lusió. Aquesta experiència ens ha portat a:

- Conèixer de primera mà el repte al Port de Barcelona on el Javier Romo van explicar el problema de les escombraries marines i què es feia per solucionar-ho.

- Tenir un dia molt emocionant al @citilab que vam poder compartir amb la resta d'equips semifinalistes per poder accelerar definitivament el nostre projecte.

- Presentar el nostre projecte davant del Port de Barcelona i tots els organitzadors del MetropolisFPLab.

Volem agrair a tots aquells que ens han acompanyat en el camí: