Dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

El passat dilluns 25 de novembre celebrem el dia internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones. Ja s’ha anunciat al professorat que al centre cívic de la Barceloneta s’organitza un acte a les 12 del migdia en el que hi haurà un recital poètic per part Rosa Maria Razola i a les 12:15h la lectura d'un manifest i un minut de silenci davant del mateix centre cívic en record a les víctimes de violència de gènere. Hi participaran els veïns del barri i els centres educatius.

Aquesta informació ens l’ha fet arribar la professora Ester García ja que ella és la persona responsable sobre igualtat de gènere del Consell escolar del centre. Ja es va anunciar per correu electrònic que seria bo que el professorat i l’alumnat participéssim d’aquest acte tot acompanyant als alumnes que tenim a classe a les 12 h. i que vulguin assistir-hi. Si són majors d'edat també podrien anar-hi pel seu compte amb el benentès que han de tornar al centre per acabar la jornada quan finalitzi l'acte. Es preveu una durada d'uns 30 minuts.

Donat els esdeveniments que es venen produint al nostre país en relació a la violència de gènere és del tot adient que ens proposem participar-hi. Recordem que fa uns quinze dies la companya Maria Àngels Queral ens va comentar que en el marc de les activitats de tutoria volia tirar endavant una activitat per celebrar el dia internacional de la No Violència de gènere.

A l'hora de tutoria de CFGM Planta Química PFiC, 2n curs, es farà una activitat que intentarà sensibilitzar a tothom sobre aquest greu problema social. Es farà una recerca sobre les dones assassinades durant l'any 2019 i es posarà nom i cognoms a les xifres que sovint surten als mitjans. Per il·lustrar-ho avui dilluns els alumnes dibuixaran al terra les siluetes d'aquestes dones, se les donarà a conèixer (nom, edat, com van morir). Tal com ens deia Mari Àngels l'objectiu és remoure consciències i fer reflexionar sobre el masclisme que encara hi ha a la nostra societat.