Reunió de la Taula per a l’Ocupació del barri de la Barceloneta

Organitzat pel Pla Comunitari de la Barceloneta es va realitzar dilluns passat una reunió al nostre centre amb diferents entitats i centres educatius del barri per estudiar les possibilitats de dur a terme un pla de formació dirigit a joves en atur que actualment no realitzen cap altre formació.

A la reunió hi van assistir els responsables del Pla Comunitari, de l’Associació de Veïns L’Òstia i de la taula del bon veïnatge i dels centres Consorci EL Far (Escola Drassanes), INS Salvat Papasseit i del nostre institut.

Es proposa que, donades les transformacions que es preveuen al Port de Barcelona en els propers anys, es vinculin les iniciatives de formació a les activitats econòmiques del Port de present i de futur. Així per exemple L’Escola Drassanes proposava realitzar cursos ocupacionals sobre manteniment de vaixells (fibra, fusteria, veleria,...) així com altres com ara Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) vinculats a les activitats econòmiques del Port.

La idea és anar desenvolupant el projecte en els propers mesos incorporant informació sobre l’activitat econòmica del Port i es va acordar realitzar una propera trobada a finals del mes d’octubre.